今日はシーフード・カレーというものを初めて作りました。へっへっへ、材料費はいつものカレーの2倍かけやしたぜ。作るのはいたって簡単で、イカやエビは冷凍のすでに準備されたものを使いましたので、下ごしらえをせずに調理できました。さて、そのお味は……………。うーん、微妙。実は作る時にネットで見たレシピを参考にしたのですが、もともと人と同じ事をするのが大嫌いな生粋の芸術家気質の私は、一般の人とは一線を画するために、作る行程の一つをあえてすっ飛ばしました。(けっして独身歴34年男気質で、腹に入ればどう作っても同じと思ったわけではございません)。材料である魚介類の具材を少し白ワインに浸して生臭さを取らなくてはいけなかったのですが、芸術家である私は、あえて一般の人が忌み嫌う魚介類独特の生臭さを楽しもうと思ったのでございます。(クドいようですが、けっして、これだけのために、わざわざ白ワインを買ってくるのがもったいなかったわけでも、面倒くさかったわけでもございません)。
そして、その結果。うーーーん、やっぱり生臭い!エビとイカめ、カレーのように味も匂いも強いのに、それを押しのけてここまで自分を主張して来るとは…………。私は省いてはいけない行程を省いてしまったようでございます。
シーフードカレーは当分いいや。今度からオーソドックスに普通にいきましょう。へっ?芸術家気質はどこに行ったって?あー、ないない。そんなもん、私にはあるわけないじゃないですか。
I made seafood curry today. The curry cost me about twice as much as the usual beef or chicken curry. Well, the taste is ...... not that great. I checked the recipe on the Net and I skipped one step on purpose because, the artist-type as I am, I did not want to do the same as ordinary people. Not that I was too lazy. I had to soak the seafood in white wine and get rid of the fishy smell but I skipped this process. Again, not that I was too lazy to go and buy a bottle of white wine for this.
Then as a result, ...... oh jeez, it smells so fishy. Curry has a lot of spices already and the smell and taste is really strong but the fishy smell pushes it away. What a self-assertive smell! And also, I shouldn't have skipped the crucial step! I shouldn't have been so lazy.
Well, I'm done with the seafood curry for a while. I'll just make normal regular curry from now on. What? Artist-type? What are you talking about?
7/22/2008
Seafood curry
Posted by jiujitsujazz at 20:59
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment