12/06/2008

Somen

 季節は冬でございます。今年もようやく冷やしそうめんの季節がやってまいりました。やはりこの季節は身も心も芯から暖まる冷やしそうめんに限りますねぃ。

 まあ、季節違いなのは分かっているのですが、少々お付き合い下さい。私、今現在、引っ越しの準備のまっ最中なのですが、とにかくどうしても荷物を減らさなくてはいけません。つまり捨てるしかないのですが、そこでどうしても私が捨てられない物があります。それは食べ物です。食べ物が大事でしょうがないのですよ。私、たぶん前世は『蛍の墓』に生放送で出演していたと思うのですが、とにかく食べ物が捨てられないんです。まだ記憶に新しい挽き肉キャベツカレー事件。あの惨劇から早1週間たちましたが、あの時に何が哀しかったって、お腹を壊したことなんかよりも、食料という大切なものを大量に捨てなければならないという事の方が数百倍、哀しかったです。
 私、意外と保存食が多いのですが、あと3週間で全ての物を食い尽くす所存でございます。明日はそうめんサラダ、次の日はカレーそうめん、次の日は焼きそうめん(そんなんあるんか?)にしようと思っております。

 さて、じゃあ、次はこの大量に残ったスパゲッティーはどうしようかな。

This is Cold Somen. It is Japanese noodle dish which we typically eat in Summer. Well, I'll tell you the reason why I'm eating in Winter. I am in the middle of packing up for moving and I just have to make the luggage to half and only way to accomplish the mission is to throw away. I, however, can not throw away one thing; it is food. Ever since when I was a kid, I have had a hard time chucking away any kind of food. A week ago, I had to go through a disaster with the curry I made. I was sad not because I had a stomachache for a whole day and made a good friend with the toilet. I was sad because I had to throw away the two-gallon-pot of precious thing called food.

Anyway I am going to finish all stock of somen noodles. I will have somen salad tomorrow, curry somen on the day after, and fried somen on the day after.

Now I have to think what to do with the stock of spaghetti......

2 comments:

Yuuki said...

いろいろ、うちで預かってもいいよ。
必要なときに取りに来れば?

市丸一平 Ippei Ichimaru said...

姐さん、ありがとうございやす。もしかしたら、お世話になるかもしれやせん。

Instagram feed!

Instagram Map!