5/12/2008

Salisbury steak

 今日もニューヨークは雨です。この季節って、毎年こんなに雨が多かったですかね?
It's raining again in New York. I don't remember but do we have this much rain around Spring every year?

  今日と明日はオフなので(とは言え、あるシンガーソングライターの曲を譜面に起こす仕事はありますが)、たまりにたまった家事を片付けようと思います。洗濯と掃除がなんとか半分終わって、あとは面倒くさいニット系の洗い物と、面倒くさい場所の掃除を残すのみとなりました。ま、それは明日においといて、美味しいもんでも作ろうと思います。今日のメニューはハンバーグです。アメリカではハンバーグ・ステーキをサリスバリー・ステーキ (Salisbury Steak) と呼びます。ハンバーガーはハンバーガー (Hamburger) と呼ぶのに、不思議です。
 今日は合い挽き肉とTVPというおからを乾燥させたものを主材料に調理してみました。私の料理のモットーは『何でも大量に作れば、あとが楽チン』です。今日もこんなに作ってしまいました。総重量は4キロあります。はっはっは。気分はもうハクション大魔王です。
I don't have a gig neither today nor tomorrow. I just have to stay home and finish the charts for a singer/songwriter I've been working with. Well, that means this is the high time do all the housework. I finished half of the laundry and half of the general house cleaning and only thing left to do is the other half of troublesome part of housework. Huh, let's leave that for tomorrow and cook something delicious. I just cooked salisbury stakes. My cooking motto is "make a lot, and eat for long time." I just made eight pounds of salisbury steaks. Ha-ha.

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